Plafondpanelen

Soms heb je in een ruimte behoefte aan een ander type plafond dan stucwerk of schroten. Plafondpanelen zijn dan een goede optie. Plafondpanelen zorgen voor een mooie, duurzame en onderhoudsarme afwerking en niet meer hoeven schilderen is natuurlijk een leuke bijkomstigheid.

De panelen zijn niet alleen geschikt voor bedrijven, of als renovatie van een oudere woning waar het wegwerken van leidingen anders onbegonnen werk is. Ook in nieuwbouw of zelfs buitenshuis kun je ze toepassen.

Leidingwerk en elektra snel uit het zicht

Plafondpanelen van nu zijn stijlvol en strak, maar bieden nog een paar grote voordelen. Je hoeft niet meer te klungelen om lelijke leidingen en bedradingen weg te werken, ze zitten netjes verborgen achter het plafondpaneel. Wil je graag inbouwspotjes dan kun je deze ook heel makkelijk met de panelen wegwerken.

Onverwachte ruimtes

Meestal denk je bij plafondpanelen aan bedrijfsgebouwen, maar ze zijn ook heel goed in huis te gebruiken. Zeker in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens passen ze goed. Er is een speciaal aanbod van panelen voor deze ruimtes. Het kunststof materiaal en de vochtbestendige toplaag van deze panelen zijn ongevoelig voor vocht en schimmels en de panelen blijven kleurecht. Er zijn zelfs plafondpanelen voor buiten, ideaal als je bijvoorbeeld een overdekt terras aan je huis wilt maken en je wilt het effect van je woonkamer naar buiten doortrekken. Zo kun je niet alleen de vloer, of de kleur op de muur doortrekken, maar ook het plafond.

Origineel plafond

Een plafondpaneel kun je in heel veel stijlen toepassen. Natuurlijk is wit nog altijd populair, maar ook daar zijn vele varianten in. Bij sommige plafondpanelen zijn de overgangen zo fraai weggewerkt dat ze bijna niet te zien zijn. Je kunt ook kiezen voor een plafond met houtlook, zodat het lijkt of je een echt planken plafond hebt, alleen zonder het onderhoud en schilderwerk van echt hout.

Wil je met je plafond een echt statement maken, dan zijn er met panelen veel mogelijkheden. In een bar of restaurant staan spiegelpanelen heel chic en ze geven meer licht en een ruimtelijk gevoel aan de kamer.

Een ander bijzonder effect krijg je als je kiest voor panelen met een foto.
Een rustgevend wolkenplafond, de skyline van een grote stad, of je eigen favoriete foto, het is allemaal mogelijk met plafondpanelen. Je kunt een foto op één paneel afdrukken, of over het hele plafond door laten lopen.

Wil je nog een grootser effect? Kies dan niet alleen voor een fotopaneel, maar verwerk ze op LED-panelen. Door te werken met LED-panelen achter de foto’s is je plafond nog fraai verlicht ook.

Bron: schilder-inutrecht.nl