Je woning gemeubileerd of gestoffeerd verhuren

Als je zelf een andere woning hebt, maar je hebt je oude woning nog niet verkocht, kan het handig zijn deze te verhuren. Via een verhuurmakelaar wordt dat netjes en snel geregeld. In veel gevallen zijn het expats die belangstelling hebben om een woning voor een korte periode variërend van enkele maanden tot anderhalf jaar te huren. Maar verhuur je je woning dan ‘kaal’ of met meubels?

In de huurmarkt in Amersfoort is zowel vraag naar gestoffeerde als naar volledig gemeubileerde woningen. Bij een gestoffeerde woning gaat het om een huis waar ‘raambekleding’ en ‘vloerbekleding’ aanwezig is. Er hangen dus lamellen of gordijnen en er is vloerdekking of laminaat of iets dergelijks aanwezig. Ook wordt verwacht dat in iedere ruimte verlichting aanwezig is. Verder kan de woning geheel leeg zijn.

Jouw gemeubileerde appartement: interessant voor expats

Onder een gemeubileerde woning wordt een huis verstaan waar een huurder in principe zó in kan. Hij hoeft alleen zijn toiletartikelen en zijn kleren meer te nemen, alsof hij een vakantieappartement betrekt. Voor expats is zo’n gemeubileerde woning vaak het interessants, omdat het ondoenlijk is om je spullen voor een periode van 12 maanden of iets korter of langer vanuit het buitenland te verhuizen. Maar wees niet bezorgd als jouw woning leeg staat. Het kan alsnog interessant zijn om je appartement in Amersfoort aan expats te verhuren, als hun bedrijf bijvoorbeeld voor meubels voor zijn medewerkers zorgt. Ook dat komt voor.

Neem contact op met een verhuurmakelaar

In alle gevallen is het aan te raden contact op te nemen met een verhuurmakelaar. Hij kan je adviseren over de verzekeringen die je moet aangaan, de vergunning die je moet regelen en de afspraken die je met de bank of hypotheekverstrekker moet maken. Ook heeft hij een grote kennis van de lokale markt in Amersfoort en kan hij je snel vertellen hoe jouw woning in de markt ligt.

Geef een antwoord