Industriële plankdragers voor iedereen

De ruimte van een lege muur geeft zeer veel mogelijkheden om iets leuks en functioneels mee te doen. Wanneer er niet wordt gekozen voor een schilderij of foto’s aan de muur, bieden industriële plankdragers met een paar mooie planken erop bevestigd zeker uitkomst. Het is superhandig om plankdragers te monteren want er is niet alleen meer ruimte ontstaan, ook is het mogelijk om af en toe de zaken te wisselen die op de planken staan. Een beetje variatie is nooit erg.

Het monteren van industriële plankdragers is niet heel erg moeilijk maar het moet wel goed gebeuren. Het is de bedoeling dat alle planken mooi blijven hangen en niet door het gewicht van de spullen die erop staan naar beneden komen. Er zijn vele soorten bevestigingssystemen en vele soorten schroeven en pluggen. Van tevoren goed nadenken waar je gaat boren is belangrijk zodat leidingen en kabels gespaard blijven.

Een ruim assortiment, heel veel keuze

Er is veel variatie in industriële plankdragers. Dat is noodzakelijk want smaken verschillen. De nuttige en decoratieve systemen die op een muur kunnen worden bevestigd gaan van strak tot aan sierlijk. Maar ook zijn er keuzes in de kleuren te maken. Wit, zwart, messing, metaal, bruin, en deze zijn allemaal ook nog in verschillende tinten verkrijgbaar. Materialen zoals hout, gietijzer, gepoedercoat metaal, aluminium en leer zijn verwerkt in verschillende vormen en maten voor het creëren van een functioneel en esthetisch mooi geheel. Zodat de hele set mooi kan aansluiten bij de stijl van de kamer waarin deze wordt gemonteerd.

Het is mogelijk om sierlijke en opvallende plankdragers te kiezen maar er zijn ook systemen dat je de plankdragers niet ziet. Zwevende planken zijn erg populair omdat het vooral ruimtelijkheid benadrukt. Maar er zijn ook plankendragers verkrijgbaar met sierlijke krullen en vormen, het is maar net waar iemand naar op zoek is. Muurbeugels met daarop mooie geschaafde planken of glasplaten zijn allemaal oplossingen om iets moois van een muur te maken. Industriële plankdragers zijn zo gek nog niet.

Een heel gewicht

Nuttig en decoratief zijn wel de juiste woorden voor industriële plankdragers. Of het nu om een woon-, slaapkamer, schuur of garage gaat, stevig en functioneel moeten de plankdragers zijn. Omdat er een heel gewicht op de planken komt te staan is het belangrijk dat alles echt goed is bevestigd zodat boeken en beeldjes met een gerust hart kunnen worden neergezet.

Accessoires zijn natuurlijk niet weg te denken bij het hebben van een paar mooie planken aan de muur. Het is goed mogelijk om met ledverlichting ontzettend leuke dingen te doen. Een lampje monteren aan een industriële plankdrager is altijd leuk om de aandacht te vestigingen op iets wat op de planken staat. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om een klein laatje onder een plank te monteren zodat alle ruimte smaakvol en optimaal wordt benut.

Bron: 123verbouwen.nl