Fotobehang

Wanneer je zoekt naar iets om jouw kamer een persoonlijk en uniek tintje te geven dan is fotobehang een goede keuze. Je kunt kiezen voor kant-en-klaar design of je stuurt een eigen foto in om het nog persoonlijker te maken. Dit behang wordt op maat gemaakt, waardoor het niet goedkoop is, maar wel precies bij jouw wensen en de ruimte waarin je het wilt hangen past. Zelfs van kunst wordt fotobehang gemaakt, ook wel kunstbehang genoemd. Zo kun je een schilderij van Rembrandt groots op jouw muur hangen. Dat is een absolute blikvanger. Ook behang met de print van een soort materiaal, denk aan hout of steen, is heel erg in. Dit soort kan een wat stoerder tintje aan jouw huis of kamer geven.

Kopen of laten maken?

Doordat fotobehang een trend is op het moment, is er veel variatie te vinden. Vooral online is veel fotobehang te koop. Deze kant-en-klaar rollen worden zo bij jou aangeleverd passend bij hoeveel je nodig hebt voor jouw muur. Van bijna alles is wel een fotobehang te vinden, maar zit er nu net niet tussen wat je zoekt of heb je nu net een prachtige foto die je wilt gebruiken? Dan kun je ook fotobehang laten maken met een eigen afbeelding. Zorg er wel voor dat de foto van hoge kwaliteit is, omdat het op groot formaat wordt afgedrukt. Je wilt geen wazige korrelige foto op de muur hebben hangen.

Fotobehang aanbrengen

Omdat fotobehang op maat wordt gemaakt moet je van tevoren de muur waarop je het wilt hangen opmeten. Het is belangrijk dat je dit goed doet, want je kunt niet even een extra rol behang halen zoals normaal mogelijk is. Meet je muur dus zorgvuldig op. In een kleine ruimte kun je beter niet kiezen voor fotobehang of behang met een druk motief. Dit zorgt er voor dat de kamer nog kleiner oogt en aanvoelt. Wat je wel kunt doen is kiezen voor een accentstuk in de kamer. Voor een kleine kamer kun je het beste een klein deel nemen, maar voor een grotere ruimte kun je een hele muur kunnen behangen met fotobehang. De rest van de muren kun je dan het beste een neutrale kleur geven om de rust te bewaren.