De voordelen van een schuifdeur in je woonkamer

Heb je vaak het gevoel dat je woonkamer er klein uitziet? Geen zorgen! Het klinkt misschien wat vreemd, maar een schuifdeur is dé truc om jouw woonkamer nieuw leven in te blazen. Een gewone deur neemt veel plaats in beslag en geeft de indruk dat je woonkamer klein is. Bovendien kan een deur vaak toeslaan door de wind. Een schuifdeur kan daarom als een goed alternatief dienen. Het is plaat besparend en maakt de woonkamer open en groter. Wil je meer weten over schuifdeuren? Lees dan snel verder!

Wat is een schuifdeur

Een schuifdeur biedt de mogelijkheid om een gewone deur te vervangen. Zoals een gewone deur dient een schuifdeur voor het afsluiten van een bepaalde ruimte. Een schuifdeur kun je bijvoorbeeld installeren tussen de woonkamer en de eetkamer. Het grote verschil tussen een deur en een schuifdeur is dat een schuifdeur zijwaarts wordt geopend of gesloten, terwijl je bij een gewone deur duwt of trekt.

Waarom een schuifdeur plaatsen

Het creëert een open ruimte
Doordat de schuifdeur geen plaats inneemt en meestal openstaat, geeft dit de indruk dat je woonkamer groter is. Er worden ook allerhande technieken toegepast, waardoor zelfs met een gesloten schuifdeur de ruimte nog steeds groter lijkt. Zo kun je een schuifdeur in glas installeren. Doordat de lichtinval niet wordt afgebroken, krijg je de indruk dat jouw woonkamer nog steeds open is. Zelfs met mat glas creëert dit een open gevoel.

Het is plaatsbesparend

Als je plaats wilt besparen, is een schuifdeur een interessante optie. Deze deuren schuiven in of langs een muur, waardoor je geen extra plaats hoeft te voorzien om de deur te openen. Je kan jouw woonkamer veel gemakkelijker inrichten zonder rekening te houden met de afmetingen van zwierende deuren.
Het kan bepaalde ruimtes afsluiten
Een schuifdeur geeft je de mogelijkheid om bepaalde delen van een ruimte af te sluiten. Je kunt bijvoorbeeld de deur dichtschuiven om het geluid te dempen. Zo kun je de keuken afsluiten van de woonkamer als er wordt gekookt of afgewassen. Daarnaast kun je een schuifdeur sluiten om de woonkamer sneller op te warmen. Door de woonkamer van de eetkamer te scheiden, wordt de ruimte kleiner waardoor er minder energie nodig is om de ruimte op te warmen. Je woonkamer wordt sneller warm én het is energiezuiniger!

De kosten van een schuifdeur

Het aanschaffen van een schuifdeur kan best wat kosten. De kosten beginnen meestal bij zo’n € 400 en kunnen oplopen tot wel € 5000. De prijs is afhankelijk van het materiaal, het model en de afmetingen van je deur. Bovendien is het niet enkel de deur, maar ook de arbeid die het kostenplaatje doet stijgen. Het is daarom belangrijk om verschillende bedrijven op te zoeken en die te contacteren die binnen je budget passen.

Bron: Homewishez.nl