De voor- en nadelen van een kunststof gietvloer

Een kunststof gietvloer is tegenwoordig helemaal de trend. In het verleden was een gietvloer enkel weggelegd voor bedrijfsruimtes. Maar in de loop der jaren heeft ook de particulier het ontdekt. Menig woning is tegenwoordig geheel of gedeeltelijk voorzien van een gietvloer. Een gietvloer past dan ook heel goed in zowel moderne als in klassiekere interieurs. Van een kunststof gietvloer bestaan verschillende types. De meest gekozen gietvloeren zijn polyurethaan (PU) vloeren of epoxyvloeren. Deze vloeren zijn voorzien met een kunsthars maar hebben beiden verschillende eigenschappen. Door de hardheid van epoxyvloeren vind je deze vloeren veel terug in bedrijfsruimtes. PU vloeren zijn daarentegen weer veel flexibeler. Deze vloeren zijn dan ook uitermate geschikt in woningen. Meer informatie over kunststof gietvloeren? Neem dan een kijkje op de website van Indigo Floor

De voordelen van een kunststof gietvloer
Dat kunststof gietvloeren tegenwoordig zo populair zijn komt dan ook de vele voordelen. Het woord gietvloer zegt het eigenlijk al: de vloer wordt gegoten. Dit brengt met zich mee dat de vloer uitermate strak komt te liggen en nog belangrijker, geheel naadloos. Een dergelijke vloer geeft je gehele interieur een prachtige uitstraling. Daarnaast is een gietvloer natuurlijk uitermate gemakkelijk schoon te maken. Alleen stofzuigen en dweilen is al voldoende. Ook voelt een gietvloer niet koud aan als je er met blote voeten overheen loopt. Combineren met vloerverwarming wil overigens ook uitstekend. Daarnaast is een kunststof gietvloer in elk mogelijke kleur te verkrijgen die je maar wilt.

De nadelen van een kunststof gietvloer
Wanneer mensen zich blind staren op de voordelen van een gietvloer, worden de nadelen nogal eens over het hoofd gezien. Toch zijn die er ook bij een gietvloer. Wanneer je gietvloer niet bewerkt is met een antisliplaag dan loop je kans dat de vloer bij schoonmaak glad kan worden. Er wordt wel eens geopperd dat een gietvloer krasvrij is. Dit is niet zo. Een gietvloer is krasvast. Je kunt de vloer dus wel degelijk met scherpe voorwerpen beschadigen. Wanneer de vloer niet volledig kleurecht is, loop je kans dat de vloer na verloop van tijd gaat verkleuren.