De interieurdesigntoppers van 2017

Nieuw jaar, nieuwe trends. In meubeldesignland zijn voor 2017 een aantal opvallende stijlen te zien die het helemaal moeten gaan maken. Strakke ontwerpen zijn nog steeds favoriet bij veel mensen. De design meubels hebben over het algemeen een creatievere look.

Onderstel maakt de stoel

We zien dit vooral bij stoelen. De strakke lijnen zijn veel te zien in onderstellen en poten van stoelen. Het is weer helemaal hot om plaats te nemen in een zogenoemde kuipstoel. Opvallend veel variaties overheersen op de markt, zoals de About the Chair-stoel van Hay.

Voor het ontwerpen van het onderstel gaat men tegenwoordig wel iets verder. Zo is Eames Darstoel van Vitra met gepoedercoat onderstel bijvoorbeeld te zien dat er gespeeld wordt met lijnen. Het strakke ontwerp valt op met door elkaar lopende lijnen. Een fraai staaltje design.

Het bijzettafeltje

Het aloude bijzettafeltje komt weer helemaal terug in het interieur. En hoe! Ook hierbij vallen vooral de strakke vormen op. Veel hippe bijzettafeltjes hebben een onderstel dat bestaat uit 3 poten. Door deze poten rechtlijnig en in subtiele richtingen af te stemmen op het blad heb je al snel te maken met vormen die in ieder hippe huis- of slaapkamer niet misstaat. Het merk Hay maakt zeer mooie producten. Het DLM XL bijzettafeltje van Hay is een bijzonder ontwerp. Steriel, eenvoudig maar het zorgt automatisch voor een extra dimenise in jouw interieur.

Vloerlampen

Hoe doen de vloerlampen het dit jaar? Bij het op de markt komen van veel vloerlampen zien we dat er weer extra aandacht is voor het industriƫle karakter. Eigenlijk zien we dit al jaren en we verwachten dat dit in 2017 niet anders is. Mooi voorbeelden van vloerlampen die erg populair zijn, kunnen we zeker noemen. De Tolomeo Terra vloerlamp van Artemide oogt als een stevige lamp met stabiele verchroomde voet.