Badkamer pimpen met afbeeldingen onder de vloer

Badkamer opknappen of renoveren? Er bestaan tegenwoordig allerlei waterafstotende vloer – en wandproducten die uw badkamer net dat beetje extra onderhoudsgemak en luxe geven. Zelfs verrassende oplossingen waar u zelf nog nooit aan heeft gedacht.

De badkamer een grondig nieuw jasje geven
Bent u dat verweerde tegelwerk wel eens zat en wilt u wel eens wat anders op de badkamervloer? U kunt tegenwoordig met gietvloeren of coatings een hele hoop leuke dingen doen. Dit soort kunststof vloerafwerkingen hebben een groot voordeel ten opzichte van tegelwerk: geen voegen om schoon te schrobben en geheel waterdicht. Van die vervelende kitvoegen bent u ook gelijk af.  Bovendien zijn gietvloeren en coatings over bestaand tegelwerk aan te brengen, met een dunne egalisatievloer of het grondig schuren van de ondergrond komt u al een heel eind. Het pimpen van de badkamer met dit soort producten biedt veel creatieve mogelijkheden, bijvoorbeeld het opnemen van een afbeelding of print onder de coating. Dit soort chique renovaties is uiteraard niet voor iedereen weggelegd, er wil nog wel eens een fors prijskaartje aan hangen.

Mag het wat kosten?
Als het wat mag kosten dan kunt u zelfs besluiten om tijdens de renovatie vloerverwarming mee te nemen in de badkamer. Dit is prima te combineren met gietvloeren. Voor vloerverwarming zult u wel een iets dikkere cementdeklaag moeten storten waar u de vloerverwarmingsbuizen in kunt laten leggen. Of u zult de leidingen moeten gaan infrezen. Bestaand tegelwerk verwijderen hoeft niet maar is natuurlijk wel handig, want zo wint u weer een paar centimeter en dat kan bij deuren en dorpels weer wat schelen. De badkamer pimpen met een gietvloer is tegenwoordig snel gedaan. De droogtijd is behoorlijk kort, binnen een paar dagen is de vloer beloopbaar en waterdicht.  

Geef een antwoord