3 interessante tips voor uw parketvloer

De parketvloer lijkt tegenwoordig populairder te zijn dan ooit. In steeds meer woningen is er dan ook een prachtige houten vloer terug te vinden. Dit gezegd hebbende is het zo dat er in de praktijk ook nog altijd behoorlijk wat fouten worden gemaakt voor wat de plaatsing en ook het onderhoud van een parketvloer betreft. Bent u ook van plan om in uw woning gebruik te gaan maken van een prachtige parketvloer, maar kunt u daar nog wel een aantal interessante tips voor gebruiken? Dan kunnen we u eigenlijk enkel en alleen maar adviseren om zeker en vast rekening te houden met de tips zoals aangegeven hier op deze pagina.

1.) Plaats uw parketvloer altijd op droge chape

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat er vaak niet onbelangrijke fouten worden gemaakt bij de plaatsing van een parketvloer. Eén van de vaakst voorkomende fouten heeft te maken met het feit dat de parketvloer veelal op een vochtige chape wordt geplaatst. Dit lijkt op het eerste zicht misschien geen groot probleem te zijn, maar dat is het wel degelijk. De vloer kan dan namelijk gaan uitzetten waardoor de parketvloer zelfs naar omhoog kan worden geduwd. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de chape onder de parketvloer slechts voor 1,5 procent aan vocht mag bevatten. Bovendien is het ook altijd van belang om de verwarming aan te zetten. De verwarming moet niet alleen branden voor, maar ook tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden.

2.) Vloerverwarming en een parketvloer? Het kan perfect!

Er is door de jaren heen behoorlijk wat gezegd en geschreven over de combinatie van vloerverwarming en een parketvloer. In eerste instantie werd door heel wat experts dan ook gesteld dat beiden eigenlijk niet samen gaan. In de praktijk blijkt echter al snel het tegenovergestelde. Een parketvloer combineren met vloerverwarming is dan ook wel degelijk perfect mogelijk. Wel zijn er een paar belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden, namelijk:

  • Start de vloerverwarming minstens twee weken voor het plaatsen van het parket;
  • Bij het plaatsen van de parketvloer moet de vloertemperatuur zeker onder de 18 graden zijn gedaald;
  • De contacttemperatuur met de parketvloer mag niet meer dan 28 graden bedragen;
  • Wacht ten minste 48 uur na het plaatsen van de parketvloer om de vloerverwarming terug op te starten;

Wordt er rekening gehouden met de bovenstaande tips? Dan is een parketvloer realiseren in combinatie met vloerverwarming zonder enig probleem mogelijk!

3.) Een klein beetje olie op z’n tijd is interessant

Heeft u gekozen voor één van de geoliede houten vloeren die op de markt zijn terug te vinden? In dat geval kan het voor uw parketvloer aan te raden zijn om regelmatig gebruik te maken van bijvoorbeeld de Quick-Step Oil Care. Door regelmatig gebruik te maken van deze olie is het mogelijk om te voorkomen dat uw parketvloer er na enige tijd droog en dof uit gaat zien. Zo kunt u niet alleen optimaal, maar ook voor een gegarandeerd lange tijd genieten van een echt prachtige parketvloer in uw woning.

Voor meer informatie over het onderhouden van uw vloer kunt u terecht bij Parket Paleis.