Slaapkamertrends

Slaapkamertrends

Je slaapkamer, de plek waar je zo een 8 uur per dag doorbrengt en waar je de rust opzoekt. Voor sommigen wordt deze plek misschien wel verkozen boven de woonkamer. Iedereen is het er wel mee eens dat een slaapkamer rust moet uitstralen. Hoe kan het dan ook beter door je inrichting daarop aan te passen. Wij hebben een paar leuke trends op het gebied van slaapkamerinrichting op een rijtje gezet.

Hout

Steeds meer zien we hout terug in meubilair, wat varieert van steigerhouten stoelen tot tafeltjes van een stuk boomstronk. Je creëert een modern effect wanneer je aardse materialen zoals hout combineert met strakke vormen. Zorg ervoor dat je bed de eyecatcher is van je slaapkamer, een boxspring kan daar goed bij helpen. Een leuk effect is een steigerhouten bijzettafeltje met een strak metalen fotolijstje of kaarshouder erop voor naast je bed. Boxsprings hoeven niet duur te zijn, online vind je complete sets vanaf € 300.

Industrieel

Voor een industriële look kun je koperkleurige materialen combineren met hout. Je kunt bijvoorbeeld zelf aan de slag met koperen buizen voor een ruig effect. Denk aan een zelfgemaakt kledingrek. Om het geheel wat warmer te maken kun je fluffy kussens gebruiken voor op je bed, met een hoogpolig tapijt van een lichte kleur. Een industriële hanglamp boven je bureautje maakt het plaatje dan ook af.

Vintage

De vintage trend is al een tijdje aan de gang maar blijft toch voor velen favoriet. Bij een vintage look in de slaapkamer draait het allemaal om de accessoires. Er zijn diverse ledikanten verkrijgbaar met mooie klassieke en sierlijke hoofdborden. Daarbij kun je pastelkleurig beddengoed combineren met zachte, bloemige printjes. De muren van een vintage look slaapkamer mogen best vol hangen met oude sierlijke fotolijstjes, spiegels, schilderijtjes en een boekenplankje van een oud stuk hout. Schaf kussentjes aan van diverse kleuren, vormen en materialen voor een gezellig effect.

Geef een antwoord