Pimp je huis zo energiebesparend mogelijk

De Rijksoverheid is een nieuwe campagne begonnen met het motto “energie besparen doe je nu”. Doel van de campagne is om huiseigenaren te stimuleren hun gevel, vloer, dak, ramen en spouwmuren te isoleren. De meerderheid van de mensen heeft geen idee wat het kost om te isoleren en bijna 70% van de ondervraagden schat de te behalen winst te laag in. Energiebesparing zorgt voor meer comfort in huis, scheelt in de stookkosten en is goed voor het milieu. De helft van de ondervraagden is (zeer) geïnteresseerd in energiebesparende maatregelen maar toch weet slechts 25% van subsidies die bestaan voor deze maatregelen.

De “energie besparen doe je nu”-campagne is de komende drie jaar te zien op tv, internet en is te horen op radiospots. Hier is informatie te vinden over de mogelijkheden, kosten en opbrengsten en de financiering met eventuele subsidie of een goedkope lening.

Voorbeelden van isolatie

Op de website die speciaal voor deze campagne is gemaakt staan een aantal voorbeelden van isolatie:

  • Spouwmuurisolatie + vloerisolatie kost gemiddeld €3900,- met als gevolg daarvan een jaarlijkse besparing van €760,-.
  • Met een investering van €4000,- in dakisolatie kan een gemiddeld rijtjeshuis €500,- per jaar besparen aan stookkosten. Ook is het huis in de zomer koeler.
  • Gemiddeld kost vloerisolatie in een hoekwoning zo’n €1600,-, waarbij de besparing bijna €200,- per jaar is. En het heerlijke gevoel van warme voeten in huis!

Subsidie of lening

Bij een investering in twee verschillende isolatiemaatregelen zoals isolatie van zowel dak als vloer is het mogelijk een subsidie te krijgen van 20 procent. Maatregelen als een warmtepomp, biomassaketel of zonneboiler kunnen profiteren van een investeringssubsidie duurzame energie. Het is ook mogelijk om een subsidie en lening te combineren om zo energiebesparende maatregelen te financieren.

Niet investeren, wel profiteren

Wil je wel profiteren van lagere energiekosten maar niet honderden euro’s of meer investeren? Het is mogelijk om gratis te besparen op de energiekosten. Hiervoor zijn er websites als deze: Easyswitch.nl – energievergelijker. Als je nog nooit bent overgestapt kun je direct tot wel 400 euro per jaar besparen. Je bespaart maximaal als je jaarlijks overstapt omdat je zo altijd profiteert van de energie aanbiedingen die er op dat moment zijn!