Kiezen voor een trap renovatie

Niet langer is de trap een noodzakelijk kwaad in onze inrichting. Integendeel zelfs, want veel mensen plaatsen de trap tegenwoordig juist in het middelpunt van de belangstelling. De trap als blikvanger inderdaad. Je kunt al snel iets fraais maken van de trap en je kunt zelf al heel erg veel doen als je een trap renovatie overweegt.

Trap renovatie hoeft helemaal niet duur te zijn

Zoals gezegd hoeft trap renovatie niet kostbaar te zijn. Als je tenminste bereid bent zelf de handjes uit de mouwen te steken. En mocht je trap renovatie uitbesteden, dan kun je in elk geval helpen en voorbereidingen treffen die de klus zo bovendien goedkoper houden. Zo kun je na de nodige voorbereidende werkzaamheden prima zelf de trap verven. Dat hoeft je niet veel geld te kosten. Zorg wel voor een goede ondergrond en verwijder uiteraard eerst de huidige trapbekleding. Je kunt ook besluiten overzettreden aan te schaffen en te plaatsen. Die heb je gewoon in kant-en-klare vorm beschikbaar.

Het handige is dat je deze overzettreden gewoon over de huidige treden kunt plaatsen. Die hoef je er dus niet eerst uit te breken. En wil je de trap renovatie niet zelf uitvoeren maar wel een aantrekkelijke rekening? Help dan in de voorbereiding alvast een handje en verwijder bijvoorbeeld zelf alvast de huidige bekleding. Het scheelt je werkuren die je anders zou moeten betalen aan een professioneel bedrijf.

Denk aan geluiddemping en veiligheid

Denk bij een traprenovatie ook aan geluiddemping en veiligheid. Zo kun je die veiligheid vergroten door te werken met antislip maantjes. Zo wordt voorkomen dat je uitglijdt op de trap, iets dat goed mogelijk is met bijvoorbeeld laminaat. Dat geldt zeker voor de kinderen die nogal eens de trap op en af willen rennen. Door de maantjes wordt de trap minder glad. Houd bovendien rekening met de mate van geluid die je trap produceert. Laminaat staat prachtig op je trap, het maakt ook lawaai. Met de keuze voor linoleum, sisal of tapijt kun je in het kader van de trap renovatie het aantal decibellen naar beneden brengen.

Koop altijd twee extra overzettreden

Mocht je heil zien in overzettreden, koop er dan altijd twee extra. Stel je knapt in het kader van trap renovatie je trap helemaal op, maar al snel raken een of twee treden beschadigd. Dan zou het toch wel erg jammer zijn dat de overzettreden die jij gebruikt niet meer leverbaar zijn. Zorg dus dat je altijd reserve treden in je bezit hebt. Anders wacht je al heel snel weer een nieuwe trap renovatie. Want een trap met ongelijke overzettreden wordt nooit de blikvanger van je huis.

Kies voor speciale traplak

Ga je verven, neem dan wel altijd de speciale traplak die beschikbaar is. Deze lak heeft een beschermende werking en voorkomt vroegtijdige slijtage. Wil je trap renovatie uitbesteden, vraag dan altijd verschillende offertes op. Zo kun je de prijzen vergelijken en kies je die met de meest aantrekkelijke prijs en met de beste voorwaarden. En zo zal je trap al snel de eyecatcher worden zoals je dat ook voor ogen had.