Huis beveiligen met een alarmsysteem

Er zijn veel redenen te verzinnen om je huis te beveiligen met een alarmsysteem. Er zijn verschillende soorten alarmen:

  • Bij inbraak
  • Bij brand
  • Bij overstroming

Zelf of laten installeren

De prijsverschillen tussen de alarmsystemen is enorm groot. Terwijl de systemen op hetzelfde neerkomen. Het verschil zit in een stukje nauwkeurigheid. Bij die systemen die je zelf moet installeren gaat er regelmatig vals alarm. Bij de systemen die geïnstalleerd worden gaat het alarm pas af als er echt iets aan de hand is. De dure systemen zijn dus veel nauwkeuriger. In feite is een goed geïnstalleerd alarmsysteem aan te bevelen.

Zo verneem je alarm

Vroeger hing er aan een gevel, net onder de dakgoot, een bel. Later werd dat een sirene met zwaailicht. Tegenwoordig gaat het signaal naar een app op de smartphone. Bij de duurdere systemen kan het ook naar een meldkamer gaan en dat geeft voordelen. In de meldkamer kunnen ze zien of het om inbraak, overstroming, of brand gaat en zo gelijk de goede hulpdienst naar het adres sturen.

Alles in één alarm

In het begin staat de opsomming verschillende alarmen. Niet uitzonderlijk is dat één systeem met verschillende sensoren. Iedereen kent de rookmelder die bij brand gaat piepen, zo’n soort rookmelder is dan de sensor bij brand en stuurt dan een signaal naar de app en eventueel de meldkamer. Hetzelfde geldt met water, en met beweging in huis. Er zijn sensoren die al zorgen dat er alarm gaat gelijk bij de eerste signalen van inbraak, als de inbreker een deur of raam gaat forceren, maar nog niet binnen is, dat er dan een alarm afgaat. Als er op die plek ook nog een camera hangt, dan heb je de dief vol in beeld.

Preventieve werking

Van een alarm ter voorkoming van inbraak gaat een enorme preventieve werking uit. Het is vele malen bewezen dat inbrekers weinig zin hebben om te trachten een alarm te omzeilen, ze gaan liever door naar een makkelijker pand om in te breken. Hierdoor kun je met een dubbel veilig gevoel van huis. De kans dat een inbreker een poging doet is klein en als hij of zij het wel doet dan is de pakkans groot. Een huis beveiligen met een alarmsysteem is dus een goed idee. Wel het advies om gelijk te investeren in een goed systeem en om dat te laten installeren door een bedrijf.

Bron: https://pro-alarm.nl/