Hoe vaak moet je kunststof kozijnen schoonmaken?

In 2021 en ook in 2022 zien we als absolute woontrend het plaatsen van zwarte kunststof kozijnen en deuren. Dit is natuurlijk helemaal niet zo gek , want zwarte kunststof kozijnen passen werkelijk perfect bij een industriële maar ook landelijke woonstijl. Dit omdat zwarte kunststof kozijnen zowel rust als een stoer karakter uitstralen. 

Maar naast het feit dat kunststof kozijnen erg goed aansluit bij bepaalde woonstijlen zijn er nog meer voordelen. Ten opzichte van houten kozijnen, die we nog steeds veel vinden in oude huizen maar amper in het voordeuren en tuindeuren assortiment, zijn kunststof kozijnen erg duurzaam. Hout is namelijk veel beïnvloedbaarder door natuurlijke omstandigheden dan kozijnen. Daardoor blijven kunststof kozijnen langer mooi en gaan ze ook nog eens langer mee. 

Dat wil alleen niet zeggen dat kunststof kozijnen helemaal geen onderhoud vereisen. Tuurlijk moet je ook je kunststof kozijnen en de kunststof deuren die je in het tuindeuren assortiment vindt schoonmaken. Maar hoe vaak moet je kunststof kozijnen schoonmaken en hoe doe je dat? In dit artikel leggen we het kort even aan je uit. 

Kunststof kozijnen schoonmaken

Houten kozijnen schoonmaken en schoon houden is een hele opgave. Het is dan ook een klus die je minstens wel 2, soms 3 keer per jaar moet doen. Doe je dit niet dan heb je kans op waterschade en verdwijnt de kleur langzaam. Dit probleem heb je niet met kunststof kozijnen. Deze kun je namelijk prima één keer per jaar schoonmaken, en dat zal voldoende moeten zijn. 

Hoe maak je ze schoon? Nou eigenlijk is het heel simpel. Je houdt je kunststof kozijnen schoon door simpelweg een niet te sterk sopje in te wrijven met een lauw doekje. Ga dus niet in de weer met sterke schoonmaakspullen of schuursponsjes. Een simpel doekje en sopje is voldoende. 

Voor meer info, kijk eens in het tuindeuren assortiment van DHK. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt.