Grijs eiken vloer in de woonkamer

Iets nieuws toevoegen in de woonkamer kan natuurlijk op een hoop verschillende manieren. Je kan nieuwe meubels kopen, je kan de gordijnen vervangen, maar je kan er ook een keer voor kiezen om een nieuwe vloer te kopen. Op dit moment is een grijs eiken vloer in de woonkamer helemaal in trend. Een eiken vloer is natuurlijk al heel lang in trend en naar verwachting zal dit ook niet snel gaan veranderen. Aan een eiken houten vloer zitten namelijk een hele hoop verschillende voordelen. In deze tekst gaan we kijken waarom een grijs eiken vloer in de woonkamer en goed idee is.

Een grijs eiken vloer in de woonkamer
Grijs is een kleur die eigenlijk overal bij past. Wanneer je dan ook een grijs eiken vloer in de woonkamer laat leggen, zul je zien dat dit altijd goed bij de meubels zou passen. Ook de bekleding of verf die al op de muren zit zal vlekkeloos matchen met de nieuwe grijze vloer. Dat is natuurlijk sowieso al een voordeel van een grijs eiken vloer in de woonkamer. Toch zitten er aan een eiken vloer nog veel meer voordelen.

Voordelen van een eiken vloer
Een eiken vloer is namelijk tijdloos. Tijdloos houdt in dat de vloer er altijd mooi uit blijft zien. Omdat een grijze eiken vloer een neutrale kleur heeft, zal deze met de tijd mee kunnen gaan en niet uit de mode kunnen raken. Wanneer je gaat voor een hele trendy kleur, kan het maar zo zijn dat deze na een jaar niet meer trendy is en dat maakt een vloer dus niet tijdloos. Een grijze eiken vloer is dit wel. Ook is het een milieubewuste keuze om een eiken vloer te kiezen. Een eiken vloer wordt namelijk gemaakt van een eikenboom. Heel simpel dus. Het is niet zoals bij een synthetische vloer waarbij allerlei producten toegevoegd en gemaakt moeten worden om een vloer te creƫren. Daarnaast gaat de vloer lang mee en ben je daarmee dus ook milieubewust bezig. Wanneer je een vloer kiest die maar kort mee gaat, moet je deze vaak vervangen en een vloer vaak vervangen betekend dat je niet milieubewust bezig bent. In tegendeel zelfs. Een eikenvloer wordt gemaakt van een eikenboom die ook gewoon in Nederland groeit. De producten hoeven dus ook niet overgevlogen te worden vanaf de andere kant van de wereld wat nog meer zorgt voor milieubewustheid.

Tot slot
Als laatste voordeel benoemen we het onderhoudsgemak van de vloer. Het is namelijk heel makkelijk om de vloer schoon te houden. Waar je bij andere vloeren maar moeilijk kan stofzuigen of dweilen, kun je dat bij deze vloer met alle gemak doen. Omdat de vloer natuurlijk glad is, zal er ook maar weinig vuil op blijven liggen. Bij een stoffen vloer kan dit bijvoorbeeld in de stof trekken. Dat is natuurlijk hartstikke zonde en daarom ook niet makkelijk schoon te houden. Bij een gladde vloer ligt het er dus op en kun je het gemakkelijk weghalen.

Bron: www.trendvloeren.nl