Alle feiten over InFocus beamers lees je hier

Sommige bedrijven kiezen ervoor om een breed scala aan producten aan te bieden, maar bij InFocus houden ze het bij één ding: InFocus beamers (en aanverwante zaken). Je kunt InFocus, kortom, een echte specialist noemen. Alle aandacht is gericht op het maken van beamers en op niks anders. Toch is er wel sprake van behoorlijk wat diversiteit binnen het bedrijf, want hoewel er enkel beamers geproduceerd worden, is er wat de variatie aan deze InFocus beamers betreft geen gebrek. Het bedrijf levert namelijk tal van verschillende soorten beamers. In dit artikel bespreken we deze verschillende soorten beamers. Maar eerst kijken we even kort naar de geschiedenis en filosofie van InFocus.

De geschiedenis en filosofie van InFocus beamers

InFocus zag het levenslicht in 1986. Dit gebeurde in de Verenigde Staten, in Portland om precies te zijn. Hier wilde een groepje ingenieurs een betere manier verzinnen om informatie te delen, want volgens hen waren daar destijds nog de nodige gebreken aan. Zodoende ontstonden dus de eerste InFocus beamers. Hiermee stond InFocus aan het begin van alle ontwikkelingen in de beamerindustrie, maar het verhaal hield hier uiteraard niet op: door de jaren heen groeide het bedrijf steeds meer en ontwikkelden ze hun producten verder, zodat InFocus nu één van de marktleiders op een enorm grote markt is. Er worden jaarlijks miljoenen van hun beamers verkocht over de hele wereld.

Verschillende soorten InFocus beamers

infocus beamersDeze miljoenen beamers zijn, zoals in de inleiding vermeld, erg divers. In tegenstelling tot enkele andere aanbieders, verkoopt InFocus dus niet alleen beamers die geschikt zijn voor entertainment, waarbij je kunt denken aan beamers waarop films kunt kijken of games kunt spelen. Nee, ze leveren ook beamers die geschikt zijn voor andere gelegenheden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan educatieve beamers, die bedoeld zijn voor gebruik op scholen of tijdens andere presentaties. Deze beamers hebben andere kwaliteiten dan de eerdergenoemde beamers, omdat ze voor andere doeleinden gebruikt worden; beamers op scholen hebben bijvoorbeeld vooral een goed contrastratio nodig om de informatie duidelijk weer te kunnen geven. Daarnaast is er een onderscheid tussen mobiele beamers en installatie beamers: de eerste groep beamers zijn vaak licht en gemakkelijk verplaatsbaar, terwijl de laatstgenoemde beamers ideaal zijn om op een vaste plaats neer te zetten. Ook bestaat er nog een onderscheid tussen beamers voor de korte afstand, zogenoemde short-throw beamers, en beamers die een verder bereik hebben. Deze vind je bij InFocus allemaal.

Meer informatie: Beamerwebwinkel.com